Find 5 och N1

Vi kollar in Oppos lurar

Oppo Find 5
Oppo R819

Oppo visade inget nytt under Mobile World Congress, men vi passade på att kolla in modellerna Find 5 och värstingen N1 i deras monter.

Publicerad Uppdaterad

Efter att ha pratat med Oppos marknadsdirektör Levi Lee får vi intrycket av ett väldigt ödmjukt företag. De själva ser sig som ett ungt företag på väg uppåt och de blir närmast chockade när vi pratar om hur väl märket brukar mottas av er läsare hemma i Sverige när vi skriver om dem.

Find 5 börjar bli lastgammal i sammanhanget, men vi får fortfarande ett positivt intryck av telefonen och dess byggkvalitet. Det känns lite som en korsning mellan vad Sony Ericsson gjorde mot slutet och hur HTC:s plastbaserade lurar brukar kännas. 

Ungefär samma sak gäller för jätten N1, som har lika fin byggkvalitet som den mindre modellen. Utöver en gigantiskt skärm är det givetvis kameran som får allt fokus här. Precis som Samsungs gamla vikbara telefoner kan du nämligen snurra kameran 180 grader. Det går att ta bilder hela vägen runt så att säga, men när kameran snurrats runt till framsidan av telefonen går den in i ett slags selfie-läge. Utan att behöva peta på några knappar hittar kameran ditt ansikte och börjar plåta för glatta livet utan att du behöver göra något åt saken. 

Av den korta stund vi fick med Oppos produkter (budgetmodellerna R1 och R819 gav ett positivt intryck byggkvalitetsmässigt även de) fick vi definitivt mersmak och vi kommer att återkomma till Oppo och deras luar lite senare under året.