MWC2017

Vi provar ZTE Blade V8 med 3D-foto

De dubbla kamerorna i Blade V8 gör det möjligt att både ta bilder med skapad oskärpa och 3D-effekt.

Publicerad Uppdaterad

Det ryms många funktioner och egenskaper i ZTE Blade V8 vilket kan imponera eftersom priset stannar på 2995 kronor när telefonen kommer till Sverige i april. Tittar vi på telefonen som sådan så är det ett byte som ser ut att ha bra kvalitet och skalet är av metall vilket bara det ger en kvalitetskänsla som inte är helt vanlig i den här prisklassen. Det finns dock mer spännande egenskaper.

Dubbla kameror
På baksidan av Blade V8 sitter två kameror, en på 13 megapixel och en på två megapixel. De här båda kamerorna har fått ett speciellt läge i kameraappen där man dels kan ta bilder med Bokeh, alltså skapa bakgrund med oskärpa. Det fungerar faktiskt riktigt bra när jag provar det. 

Jag är mer skeptiskt inställd till 3D-läget. De bilderna är tänkt att du ska titta på med det vikbara VR-headset som följer med. Det headsetet finns dock inte att testa. När jag tittar på 3D-bilderna direkt i skärmen ser de helt trasiga ut med förvrängningar, stora hack och bitar borta ur den Blade V8 jag tagit kort på.

Trots att personalen i montern säger att man behöver VR-glasögonen för att uppskatta 3D-bilderna har jag svårt att se att de bilder jag tagit blev njutbara.

Mer specifikationer
Telefonen i övrigt har en skärm på 5,2 tum med full hd-upplösning, åttakärniga systemchippet Qualcomm Snapdragon 435, fingeravtryckssensor och 4G och levereras med senaste versionen av Android 7.0 Nougat. Oavsett hur bra 3D-fotot verkligen fungerar när telefonen släpps kan man argumentera för att det är en prisvärd mobil.