0
0
https://www.mobil.se/nyheter/video-android-30-f-r-surfplattor
383471
Nyheter
falskt
Google visar det nya systemet

Video: Android 3.0 - för surfplattor

Nu visar Google upp nya Android 3.0 - Honeycomb. Det är en ny version av Android, utvecklad för surfplattor, med bland annat en helt ny webbläsare, videosamtal via Google Talk och Googles nya boktjänst för e-böcker.

Just nu inleds CES-mässan i Las Vegas, och alla nya produkter med Googles Android-system står i fokus. Inte minst har det inför CES-mässan susat om nya Android-systemet Honeycomb (honungskakan). Det nya systemet är helt utformat för surfplattor (däremot sägs i videon inte uttryckligen att det så småningom kan komma en version av Android 3.0 även för vanliga mobiltelefoner).

En riktigt bra surfupplevelse verkar stå i fokus, om man får tro vad som nu visas upp. Bland annat har Google lagt in en betydligt förbättrad webbläsare med bland annat möjlighet att surfa med flikar. Det kan jämföras med exempelvis Apple Ipad, där webbläsaren till exempel inte klarar av att  samtidigt ladda in flera webbsidor.

Google tänker uppenbarligen övertrumfa den storsäljande Ipad med nya Android, och det gäller även andra funktioner. Google har byggt in sin nya boktjänst Google Books i nya Android 3.0. Google har även gjort specialversioner av Gmail och Youtube för nya Android, med betydligt bättre överblick över inkorgen i Gmail respektive videofilmer på Youtube.

Dessutom har Google byggt in videosamtal via Google Talk i sin nya surfplatta, en funktion som man även arbetar på att bygga in i vanliga Android-telefoner.

Även kartfunktionen Google Maps är rejält förbättrad, med 3D-vyer som av videon att döma verkar gå genom hela navigeringsupplevelsen.

Nedan en presentationsvideo av Android 3.0 Honeycomb för surfplattor: