Smygtitt inför lanseringen

Video: Asus visar upp nya Padfone 2

I veckan väntas Asus visa upp sin Padfone 2, uppföljaren till hybrid-enheten Asus Padfone. Amerikanska tidningen Bloomberg har träffat Asus vd Jerry Chen, och fått honom att visa upp företagets nya hybrid

Publicerad Uppdaterad

Asus har varit mycket hemlighetsfulla när det gäller nästa generations Padfone-enhet. För er som inte känner till Padfone kan det enklast beskrivas som en Android-byggsats med telefon som dockas mot en surfplatta - och sedan ansluts till en tangentbordsdel.

I klippet framgår det bland annat att Asus har uppdaterat hur man dockar sin Padfone 2-lur i den tillhörande surfplattan. Tidigare - med första generationens Padfone - var man tvungen att öppna en särskild lucka för att kunna ansluta telefonen med surfplattan. 

Men nu ser det alltså ut som att kommande Padfone 2 kan skjutas in direkt på baksidan avrsurfplattan.

Vidare talas det i klippet om att Padfone 2 är begåvad med en 4,7-tums skärm (720p-upplösning), samt en fyrkärnig processor med stöd för LTE, vilket enligt sajten Droidlife tyder på att enheten kan vara försedd med en Snapdragon S4 Pro-processor.

I morgon tisdag 16:e oktober väntas Asus hålla presskonferenser i Milano och Taipei. Mobil kommer att finnas på plats i Italien för att rapportera om lanseringen av Asus Padfone 2.

Källor:

Droidlife

Bloomberg UTV (Youtube)