Kolla in uppdateringen

Video: Här är KitKat för Note 3 och Galaxy S4

Foto: C4E Tech.

Ett nytt videoklipp visar upp mer av kommande Android 4.4-uppdateringen till Galaxy S4 och Galaxy Note 3.

Publicerad Uppdaterad

Android KitKat till Galaxy Note 3 och Galaxy S4 har varit på tapeten ett tag nu. Det hela började med att rykten om släppdatum och läckta skärmdumpar dök upp på nätet.

Sedan lades en testversion av mjukvaran ut på nätet tidigare den här veckan. Timmar efter det kom uppgifter om att Samsung börjat uppdatera Note 3 i Polen via Kies. Systemuppdateringen som släpptes ska ha samma versions-nummer som den tidigare läckta, vilket sannolikt kan innebära att en större utrullning är att vänta.

Men innan dess finns det säkert en hel del Galaxy S4- och Note 3-användare där ute som är nyfikna på vad uppdateringen kommer att innehålla. För att stilla nyfikenhet har Youtube-kanalen C4ETech nyligen publicerat en video där man går igenom Samsungs KitKat-uppdatering. 

Sägs förbättra prestandan

Bland nyheterna ser vi att Samsung numera använder vita ikoner i statusfältet - den tidigare gröna, Gingerbread-inspirerande batteriikonen har alltså fått en ny färg. Nytt är också att du kan ställa in vilken webbläsare (även från tredjepart) som ska användas som standard. Det samma gäller meddelanden - här kan du välja mellan Samsungs standardapp eller Googles egna Hangouts.

Uppdateringen sägs förbättra prestandan hos både Note 3 och Galaxy S4. Den senare av de två modellerna ska till exempel ha nått högre benchmarkresultat med uppdateringen istallerad.

I nuläget finns det ingen information om när KitKat ska släppas till svenska användare, men mobil.se lovar att återkomma till ämnet så fort vi vet mer.

Källa