Mer Motorola, mindre Google

Video: Motorola lanserar Milestone 2

Med nytt tangentbord och det egna Blur-gränssnitt kommer Motorola med en ny, avancerade Android inriktad på Europa.

Publicerad Uppdaterad

Droid 2 ska vara på gång i en World Edition som fungerar i både Europa och USA men trots det lanserar nu Motorola Milestone 2, en europeisk version av Droid 2, på samma sätt som man släppte Droid och kort därefter Milestone i slutet förra året.

Av den video som Motorola publicerat på Milestone 2 framgår också att den har en annan formgivningen av tangentbordet där den stora navigeringsknappen har ersatts av mindre piltangenter.

Den här gången har Google inte varit lika inblandade i utvecklingen av telefonen och därefter har Motorola lagt in sitt eget gränssnitt Blur ovanpå Android. Om det innebär en förbättring eller försämring är delvis en smakfråga, men det verkar även medföra vissa begränsningar. I videoklippet framhålls att man kan köra "upp till 7 appar samtidigt", vilket verkar handla om en begränsning som Motorola försett telefonen med.

Det är hur som helst inte fråga om en mobil med svag hårdvara, processorn är på 1 GHz och kameran ska kunna användas för att spela in HD-video.

Troligen dyker inte Milestone 2 upp hos svenska återförsäljare men liksom Milestone bör det finnas goda möjligheter att köpa den på nätet från europeiska webb-butiker.