Stämmer med tidigare uppgifter

Videoklipp påstås visa Xiaomi-telefon med böjbar skärm

Det har cirkulerat obekräftade uppgifter om att Xiaomi har en smartphone med böjbar skärm på gång. Och möjligen kan techläckaren Evan Blass nu ha givit oss en första glimt av hur den kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är lika bra att slå på skepsislarmet redan nu. Techläckaren Evan Blass är förvisso oftast en pålitlig filur när det kommer till bild- och videoläckor. Men när det gäller det här klippet på en påstådd Xiaomi-enhet med böjbar skärm så påpekar Blass att han inte kan gå i god för dess autenticitet. Men klippet är ändå intressant, med tanke på att den koreanska affärspublikationen ET News redan i juli hävdade att Xiaomi skulle ha just en sådan enhet på gång, som den som visas upp. Lösningen är lite annorlunda mot det vi sett hittills. 

Viks på båda sidor

Här har man valt att ta fram en telefon med en stor central skärm och två mindre skärmar på sidorna, som viks in under den större skärmen när man vill använda enheten i klassiskt telefonläge. Resultatet blir en större skärm i utvikt läge och att ingen av skärmpanelerna någonsin är dold, utan hela tiden finns på utsidan. Om det är en bra eller en dålig sak kan man förstås tvista om, men att Xiaomi inte tvekar att testa djärva nya designgrepp är allmänt känt. Man var till exempel först av alla med en näst intill kantfri skärm, när man släppte sin Mi Mix för ett par år sedan. 

Källa