Annons

I Apple Pay och Google Wallet

Visa för mobil tokenisering till Europa

Nu tillkännager Visa en europeisk lansering av den tokenisering-teknik, som finns i Apple Pay.

Publicerad Uppdaterad

Visa Europe har aviserat att man i april ska lansera en tokenisering-tjänst i Europa. Tokenisering-tekniken tillåter betalningar utan att avslöja kontouppgifter. Informationen på kortet byts ut mot en serie nummer som bara kan användas en gång eller till en specifik transaktion. Det är den teknik som används i Apples betalningssystem Apple Pay.

Sandra Alzetta, verkställande direktör för kärnprodukter hos Visa Europe menar att det är en spännande tid för betalningsindustrin.

– Vi tror att 2015 blir året då mobila betalningar kommer att finnas hos konsumenter över hela Europa. Tokenisering är en av de viktigaste teknnikerna som uppkommit inom digital betalning och har potentialen att starta ett nytt kapitel i typen av produkter som utvecklas, säger hon.

Google tillkännagav i måndags att de ska lansera en ny variant av Google Wallet i sommar. Även Wallet använder sig av tokenisering men är istället en molnbaserad process. Än så länge har vare sig Google eller Apple lanserat sina tjänster till fullo i Europa, men Apple sägs vara i diskussioner med brittiska banker för att lansera sina tjänster i Storbritannien.

Både Apple Pay och Google Wallet använder Near Field Communication, NFC, en kontaktlös teknik som finns i mobila betalningslösningar som Wywallet och Seqr. ICA ingick också i december 2014 ett avtal med Mastercard om att lansera kortbetalningar via NFC i Sverige under 2015. 

Källa