Annons

Uppdatering blir nedgradering

Vissa Sony-telefoner kärvar ihop av Android 10

Via olika kanaler har det rapporterats om att en uppdatering till Android 10 gör vissa Sonytelefoner buggiga och långsamma.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte ett helt okänt fenomen att vissa enheter får problem av att uppdateras till ett nytt operativsystem. Det handlar ofta om barnsjukdomar och buggar som slunkit igenom testprocessen, där Apple på sistone utmärkt sig för sitt ovanligt buggiga Ios 13. I det här fallet handlar det dock om Sony-telefoner som kärvat ihop när de uppdaterats till Android 10. Främst är det användare av modellerna XZ2 och XZ3 som rapporterat om problemen. 

Android 10 började rulla ut till Sonys telefoner under december, medan vissa av modellerna fick vänta till de första veckorna på det nya året för att få uppdateringen. Sedan uppdateringen kommit ut har dock problemen börjat. Bland annat har vissa användare märkt att fingeravtrycksläsaren arbetar mycket långsammare, en användare säger att hans larm drar igång varje minut. Andra upplever att telefonerna fryser och startar om sig, ytterligare några säger att deras batteritid har blivit avsevärt kortare. 

Just de två modeller som främst verkar drabbade XZ2 och XZ3, lanserades 2018, men även Xperia 1 och Xperia 5-användare har rapporterat om problem med sina telefoner. Det ryktas om att Sony nu har satt stopp för uppdateringen och att en omarbetad version är på väg ut. Det hjälper visserligen inte de som redan uppdaterat men det blir förhoppnignsvis bättre framöver.