På östfronten en del nytt

Vivo offentliggör två nya telefoner

X9s och X9s Plus är Vivos senaste smartphonemodeller.

Smartphone-jätten Vivo har nu släppt två nya telefoner i form av X9s och X9s Plus. Till en början är de enbart tillgängliga på den kinesiska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Den som känner till smartphonetillverkaren Vivos telefonmodell X9 känner igen sig. X9s och X9s Plus är i princip bara uppdateringar av det befintliga konceptet, lite i stil med hur Apple uppdaterar sina enheter med ett s-suffix och lite bättre komponenter vartannat år. De nya enheterna har fått större batterier och kör Android Nougat, och de har även blivit lite större rent fysiskt. Plusversionen har en 5,85-tums AMOLED-skärm och ett batteri på hela 4 015 mAh. Bakkameran har en upplösning på 16 megapixlar, medan selfiekameran nu fått dubbla sensorer på 20 respektive 5 megapixlar. Arbetsminnet ligger på 4 GB och lagringsutrymmet på 16 GB. 

Femte störst i världen

Vivo är ett varumärke som inte präglas av någon direkt tyngd i vår del av världen, utan ofta ses som något av ett udda inslag på Android-scenen. Men faktum är att Vivo är världens femte största smartphone-tillverkare i världen, mycket tack vare sina framgångar på jättemarknaderna Kina och Indien. Märket är också känt för att vara förhållandevis innovativt. Som exempel presenterade man nyligen världens första prototypenhet med fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Vi lär dock få se mer av Vivo framöver, då man jobbar hårt på att förbättra sin närvaro och synlighet globalt genom bland annat sponsring av större idrottsevenemang. De nya telefonmodellerna är trots den ambitionen till en början enbart aktuella för Kina. 

Källa