Annons

Stora i Asien

Vivo öppnar kontor i Ukraina – ett steg närmare EU

Vivo är ett av världens bäst säljande smartphonemärken, men har ännu ingen nämnvärd närvaro i Europa. Nu tycks man dock ha tagit ett rejält steg häråt.

Publicerad Uppdaterad

Det kinesiska varumärket Vivo ägs av den jättelika techkoncernen BBK Electronics som även står bakom Realme, Oppo och Oneplus. Vivo grundades 2009 och hade 2015 tagit sig in på listan över de tio största telefontillverkarna i världen. Man har även gjort sig kända för att ofta lansera telefoner med spännande tekniska lösningar, och man var bland annat först med att lansera en telefon med fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Men Vivo har trots framgångarna och trots all den uppmärksamhet man fått genom åren fortfarande en försumbar närvaro i Europa. Nu tycks man dock ta ett stort steg mot att etablera sig även i vår del av världen, då man öppnar ett kontor i Ukraina. Det har avslöjats av en rad jobbannonser som publicerats, och dessutom finns redan konton hos Facebook och Instagram redo. 

Primärt två telefoner aktuella

Det är framför allt telefonmodellerna Vivo V15 Pro och Vivo Y17 som ska vara aktuella för den ukrainska marknaden, där man nu rekryterar personal inom pr och marknadsföring, design och försäljning. Den närmaste etablering Vivo haft i närheten av Europa sedan tidigare har varit i Ryssland, där märket också är mycket populärt. Det är oklart huruvida man planerar att expandera till ännu fler marknader närmare Europa inom den närmaste framtiden, men nu finns man åtminstone på horisonten. 

Källa