https://www.mobil.se/nyheter/volvo-och-audi-bygger-in-android-auto
563395
Inför Google I/O

Volvo och Audi bygger in Android Auto

(UPPDATERAD) I ett gemensamt uttalande meddelar Google att Volvo och Audi kommer att satsa stort på Android i sina bilar.

I morgon kväll börjar Googles stora utvecklarkonferens Google I/O, där vi lär få veta mer om Android O, men även andra av Googles system och tjänster. En av dem är Android Auto, Googles system för att kontrollera bilens alla system.

Kanske för att påminna om att det blir mer än bara mobiltelefoner på konferensen har man skickat ut ett pressmeddelande i förväg, där Volvo och Audi meddelar att de kommer att bygga in Android i nästa generation av sina bilar. Och med "bygga in" menas att Android blir bilens standardsystem för att kontrollera musikanläggningen, navigation, luftkonditionering med mera. Googles röstassistent kommer att användas för till exempel att hitta närmsta bensinstation med Google Maps.

Det rör sig alltså inte om Android Auto, som är ett sätt att koppla ihop en Androidmobil med infotainmentsystemet i bilen, utan en separat Androidinstallation i bilen som är oberoende av mobilen.

För den som vill veta mer om vad Google har att säga om just Android i bilar på Google I/O kommer man att livestreama presentationen klockan 23.00 den 17 maj. Huvudpresnetationen, konfernesens keynote strömmas klockan 19 svensk tid.

Vad tror ni, blir Android i bilen en förbättring mot Volvos nuvarande bilsystem eller föredrar ni det som det är? Skriv och kommentera!

Källa