https://www.mobil.se/nyheter/wahoo-fitness-sl-ppt-till-android
558080
Nyheter
Äntligen

Wahoo Fitness släppt till Android

Företaget som länge haft sloganen ”Iphone Powered Fitness” har krupit till korset och lanserat sin app till Android.

Wahoo Fitness har vi tittat närmare på både en och två och tre gånger här på Mobil. De har specialiserat sig på träningstillbehör till mobilen, uttryckligen Iphone, under flera år nu. Främst har det handlat om pulsband, men även kadensmätare, trainers och mycket annat.

Egentligen alla tillbehör som kört ANT+ eller Bluetooth 4.0 har gått att använda till Android förutsatt att du haft rätt version av Android, då det rört sig om renodlade pulsmätare och liknande. Deras senaste pulsband i Tickr-serien, främst mellanmodellen Tickr Run och toppmodellen Tickr X har däremot varit mer låsta till Ios. Du har kunnat använda dem till Android som vanlig pulsmätare, men alla extrafunktioner för analysera löpsteg och liknande har enbart fungerat tillsammans med Wahoos app till Iphone och Ipad.

Nu har Wahoo äntligen tagit sig i kragen och insett att det finns Androidtelefoner också. Nu finns nämligen deras app till Android och om du har en telefon med Android 4.3 eller senare kan du köra både den och deras lite skojigare pulsband.

Wahoo Fitness i sig är en riktigt vass träningsapp när det kommer till att spela in löprundor och liknande. Men till skillnad från exempelvis Endomondo eller Runkeeper gör de inte speciellt mycket för att kurera den data som samlas in. Istället har de jobbat mycket med att möjliggöra export av träningspass till en mängd andra tjänster som redan gör den saken bättre.