Utan sim-kort

Walkman-Androider från Sony

Efter surfplattor och mobiler kommer nu även de första Walkman-spelarna som är Android-baserade från Sony.

Publicerad Uppdaterad

Sony Ericsson har genom åren släppt olika typer av Walkman-mobiler. De första modellerna var enkla java-mobiler, som sedan följdes av smarta Walkman-modeller med Sony  Ericssons UIQ-system och nu senaste Android-mobilen med det aningen udda modellnamnet Live with Walkman.

Nu har turen kommit till Sonys mediaspelare. Den nya Z1000-serien  består av tre spelare som alla är baserad på Android. De kommer att släppas med version 2.3 av Googles system, om de kommer att kunna uppgraderas till 4.0 är oklart, men om Sony har planer på det så är det i alla fall inget man går ut med i samband med lanseringen.

Z1000-modellerna har tre av de vanliga Android-knapparna placerade under skärmen, i form av touch-knappar. Precis som Sony Ericssons-mobilerna finns en särskild snabb-knapp för att starta musikspelaren. Bland det som känns igen från telefonerna finns också funktionen SenseMe. Den delar in musik i kategorier som kan passa olika känslotilltstånd och gör det enkelt att välja musik baserat på hur man känner sig.

Via spelarnas Wlan kan man koppla upp sig för att surfa eller ansluta till Android Market och ladda ner appar på samma sätt som till en Android-mobil. Alla tre modellerna i serien har pekskärmar som är 4,3 tum stora. Z1040, Z1050 och Z1060 har lagringsutrymmen på 8, 16 respektive 32 gigabyte och har fått priser som motsvarar cirka 1800 kronor, 2000 kronor samt 2400 kronor.