Annons

Låsningar och uppkopplingsproblem

Watch OS 5-betan indragen – låste flera Apple Watch-enheter

För bara några dagar sedan offentliggjorde Apple den nya versionen av Watch OS. Men nu har man dragit in beta-versionen som släppts för utvecklare, efter att den visat sig låsa flera enheter.

Publicerad Uppdaterad

Apple offentliggjorde Watch OS 5 – det vill säga den senaste versionen av företagets operativsystem för Apple Watch – alldeles nyligen, närmare bestämt i samband med utvecklarkonferensen WWDC. Uppdateringen innehåller bland annat flera nya träningsrelaterade funktioner och appen Walkie Talkie, som gör det lättare att kommunicera direkt via klockan. Men betaversionen har redan dragits in. Detta efter att det uppdagats att flera enheter låst sig helt och hållet efter installationen. 

Series 2 mest drabbad

Det finns otaliga vittnesmål om problem, inte minst i Reddits diskussionsforum, men även på andra håll. Många av de användare som rapporterar att de upplevt problem har haft Apple Watch Series 2-enheter, men det handlar å andra sidan inte uteslutande om den kategorin. Även Series 3-användare har upplevt problem. Det förekommer även rapporter från användare vars enheter inte låst sig, men som däremot fått problem med internetanslutningen efter uppdateringen. Det ska handla om problem med både eventuell LTE-uppkoppling och wifi. Apple har inte aviserat när betan kan tänkas bli tillgänglig igen, och man hänvisar alla som upplever problem med sina enheter till supporten. 

Källa