Annons

Mänga funktioner i liten apparat

Watch OS 8 – Här är nyheterna för Apple Watch

Utökade funktioner som gör klockan ännu mer som en liten telefon, till exempel möjligheter att dela bilder och skriva mer text direkt från vristen.

Publicerad Uppdaterad

I och med Watch OS 8 får Apple Watch fler möjligheter att kommunicera och göra saker du annars förmodligen använder telefonen till. 

Om vi börjar från början så utvecklas appen Andas med en ny animation och den appen, som Apple säger är populär, får även sällskap av Apples nya och egna Mindfullness-app. Appen heter Reflect och den ska till exempel hjälpa dig att reflektera över livet mer och uppskatta de fina stunderna. Den kan till exempel uppmana dig att tänka på något trevligt som hänt och låta dig reflektera över vad som gjorde att du uppskattade den stunden.  

När du sover så kommer klockan utöver tidigare mätvärden även kolla din andning per minut och när du är vaken kan de nya träningsformerna Tai chi och Pilates komma till användning. En ny urtavla utnyttjar dina porträttbilder från Iphone och skapar en urtavla som ser ut att vara in flera lager och enligt Apple adderar extra djup till bilden. 

Bilder-appen är vidare omgjord så att  du inte bara kan se de bilder du tagit utan även de minnen som skapats och direkt från klockan kan du dela bilder med vänner, då via e-post eller Imessage. Textinmatning har också utvecklats så du enklare kan redigera det du skrivit, ändra och korrigera och du kan dessutom svara i form av färdiga gif-animationer.

Watch OS 8 släpps i betaverison för utvecklare idag och kommer skarpt till användare i höst.