Mer fokus på bilkörningen

Waze- och Spotify-apparna integreras med varandra på IOS

Spotify och Waze har sedan en tid tillbaka ett samarbete. Nu rullar man ut resultatet av sina gemensamma ansträngningar i sina respektive IOS-appar, och förutom användarna så tjänar sannolikt även trafiksäkerheten på saken.

Publicerad Uppdaterad

Nej, man ska självfallet inte pyssla med sin smartphone när man kör bil. Men folk gör det ändå, och att åtminstone försöka minimera riskerna med den typen av beteende är förstås aldrig fel. Den som någon gång försökt byta låt som spelas via telefonen samtidigt som man använder navigation vet hur krångligt det kan vara. Men den som har för vana att navigera med Googles Waze och använder den svenska musikstreaming-tjänsten Spotify får det nu snäppet lättare. 

Slipper byta app

De båda tjänsterna kommer nu att integreras med varandra till viss del, vilket innebär att man kan sköta de mest grundläggande funktionerna i respektive app utan att behöva växla till den ena eller den andra. Befinner man sig i Spotify-appen kan man dra igång navigationen direkt ifrån den. Har man Waze uppe kommer man på samma sätt smidigt åt sina Spotify-spellistor direkt ifrån Waze-appen. Man kommer även att kunna starta musiksuppspelning med automatik varje gång man sätter igång navigationen. De nya versionerna av apparna rullas ut i dag. 

Källa