Annons

Crowdfunding

Wena – klockarmband från Sony

Smarta klockor räcker inte enligt Sony, nu har de skapat ett smart klockarmband som de vill göra verklighet av med crowdfunding.

Publicerad Uppdaterad

First Flight är en satsning inom Sony där egentligen vem som helst inom företaget kan komma med sina idéer som sedan testas genom crowdfunding för att se om de är värda att satsa på. Hittills har vi bland annat sett en smartklocka med E-pappersskärm och en ny slags fjärrkontroll och nu är det dags igen.

Wena är utvecklad tillsammans med den japanska klockmakaren Citizen och är helt enkelt armbandet till en av Citizens klockor. Bandet i sig följer breddstandarden 22 millimeter, så det borde gå att använda på andra klockor, men här säljs den med en vanlig analog historia.

Wena-bandet, en förkortning för ”Wear Electronics naturally”, är en väldigt japansk historia då dess huvudfunktion är ett NFC-chip med stöd för Felica, vilket är ett system som innefattar mobila betalningar och möjligheten att använda kompatibla enheter som åkkort ibland annat tunnelbanan samt som ID-kort för studenter.

Bandet i sig ska ha batteri för en veckas användning tillsammans med din mobil, men även om Sony får in de tio miljoner yen via crowdfunding som de begär (drygt 700 000 kronor) bör vi alltså inte hoppas allt för mycket på en svensk release. Fortfarande en rätt skojig idé som kanske skulle kunna appliceras på ett mer europeiskt perspektiv?