Engångstitt

Whatsapp lanserar självraderande bilder – kan visas bara en gång

Skicka bilder som mottagaren bara kan titta på en gång.

Publicerad Uppdaterad

Meddelandetjänsten Whatsapp meddelar att de lanserar View Once, en ny funktion för att skicka bilder och videoklipp, där mottagaren bara kan titta på den en gång innan bilden automatiskt raderas. Enligt Whatsapp kan det vara praktiskt om man vill skicka inloggningsuppgifter för ett trådlöst nätverk, eller vill ha smakråd om kläder när man står i en provhytt - det vill säga när man vill förmedla information men inte att den ska sparas.

Bilder och videoklipp som skickas med View Once kommer inte att ha någon förhandsvisning för att avslöja något. En bild som inte har öppnats inom två veckor raderas automatiskt även om ingen har tittat på den.

Det bör dock tilläggas att det fortfarande går att spara bilder med en skärmdump eller spela in det som visas om telefonen har en skärminspelningsfunktion. För att försöka eliminera missbruk och att användare skulle skicka olämpliga bilder så kommer bilder och videoklipp som har skickats med funktionen och sedan rapporterats göras tillgängliga för WhatsApps moderatorer.

View Once börjar rullas ut denna vecka, men som vanligt kan det ta ett tag innan den har dykt upp hos alla användare.

Källa