Snabba puckar

Whatsapp upphör med stöd för Blackberry OS och Windows Phone

Den som använder Whatsapp flitigt och har en telefon med Blackberry OS eller Windows Phone 8.0 (eller äldre) bör börja titta närmare på enheter med andra operativsystem. Efter årsskiftet är det nämligen slut med stödet för Whatsapp på de båda plattformarna, något som på sikt kan komma att innebära en del problem för användarna.

Publicerad Uppdaterad

Med bara en veckas varsel kommer nu uppgiften om att den Facebook-ägda meddelandetjänsten Whatsapp drar in sitt stöd för både Blackberry OS och Windows Phone 8.0 (samt äldre versioner). Det slopade stödet innebär inte att Whatsapp kommer att sluta fungera på enheter med de äldre operativsystemen. Däremot kommer man inte att kunna lägga till nya konton och Whatsapp kan inte heller lova full funktionalitet på sikt. Att köra mjukvara på en plattform som inte längre stöds innebär förstås också en säkerhetsrisk. 

Har inte det som krävs

Enligt Whatsapp så har de äldre operativsystemen helt enkelt inte det som krävs för att erbjuda en tillräckligt bra användarupplevelse, och det är därför man lägger ned stödet. Man poängterar också att det dessvärre inte finns något sätt att föra över chatthistorik till en ny enhet. Den som har en Blackberry-enhet som kör Android påverkas inte. 

Källa