https://www.mobil.se/nyheter/wifi-p-flyget-snart-uppe-i-50-mbps
564326
Nyheter
Emirates i framkant

Wifi på flyget snart uppe i 50 Mbps

Att surfa ombord på flygplanet kan förvisso vara trevligt, men inte sällan också direkt plågsamt när det gäller hastigheten. Men förändringens jetströmmar tar oss nu snabbt mot en framtid då vi kan förvänta oss hastigheter på uppåt 50 Mbps även ovan molnen.

Det är flygbolaget Emirates som nu jobbar på nya wifi-möjligheter för sina resenärer. Tack vare ett samarbete med bolaget Thames och Inmarsat så ska man inom kort kunna erbjuda en surfhastighet på 50 Mbps. Det kanske inte låter så imponerande, men med tanke på att man sitter i en tub i himlen som rör sig med en hastighet av sisådär 1 000 km/h så får man nog ändå vara väldigt nöjd med den prestandan. Det är förvisso ett stort antal flygplan som kommer att begåvas med den förhållande snabba uppkopplingen, men lång ifrån alla i bolagets flotta. 

Lanseras 2020

Det är inte heller i morgon som du kan boka in dig på en Emirates-flight och spisa Netflix i 4K. Först år 2020 ska systemet vara igång. Dessutom är planen som ska rustas med tekniken ännu inte levererade till Emirates, även om beställningen är lagd. Det handlar om 150 nya Boeing 777X-plan, som ska komplettera dagens 165 Boeing 777S-flygplan. Varje flygplan kommer att ha flera trådlösa accesspunkter för att täckningen ska vara fullgod oavsett var i planet man sitter.

Relaterade artiklar