Annons

Samtal där mobiltäckning saknas

Wifi-samtal nu hos Telia

Med stöd för fyra olika mobilmodeller introducerar Telia nu möjligheten att ringa via wifi där det inte finns vanlig mobiltäckning.

Publicerad Uppdaterad

Det är den som har Samsung Galaxy S7 eller någon av Sonys senaste telefoner Xperia XZ Premium, XZ1 eller XZ1 Compact som kan dra nytta av den nya tjänsten. Tanken med wifi-samtal är att du ska kunna ringa och ta emot samtal även när det inte finns täckning. Det kan gälla i källaren där mobilnätet inte räcker till, i sommarstugan eller andra liknande platser. Finns det wifi så ska du kunna ringa, och du kan röra dig fritt mellan wifi och platser med vanlig mobiltäckning utan att samtalet bryts. 

Som kund hos Telia krävs det att du har något av abonnemangen Mobil Komplett eller Rörlig. Att ringa ett wifi-samtal kostar inget extra utan debiteras precis som ett samtal i det vanliga mobilnätet. Ingår det samtal i abonnemanget ingår det alltså även när du ringer vi wifi. För Telias företagskunder uppger Telia själva att tjänsten aktiveras successivt, medan privatkunderna får tillgång till tjänsten direkt. När Mobil frågar så får vi även veta att wifi-samtalen till en början endast fungerar i Sverige och inte när du är på resa i andra länder.

För Samsung S7 och tre Sony-mobiler

För närvarande är antalet telefonmodeller som stöds i Telias tjänst begränsat, men operatören anger att fler ska tillkomma under hösten. Först med wifi-samtal på den svenska marknaden var operatören Tre som idag stödjer ett trettiotal telefonmodeller, inklusive Iphone och har dessutom till skillnad från Telia stöd även för sms och mms via wifi och inte bara samtal. På Telias webbplats med mer information om tjänsten finns Samsung, Sony, Huawei och Apple med som tillverkare, men det är bara Sony och Samsung som stöds i dagsläget. Just eftersom Apple och Huawei nämns verkar det som det är de två tillverkare som står närmast på tur efter Sony och Samsung.

Källa