Annons

Försöker med crowdfunding

Wifog ger inte upp

Den reklamfinansierade operatören Wifog vänder sig till de egna kunderna med en förlängd nyemission.

Wifog har mött svårigheter i sina försök att nå lönsamhet med reklamfinansierade abonnemang som är kostnadsfria för användaren. Nu försöker man få in nytt kapital för att bevisa att affärsmodellen fungerar innan pengarna tar slut. Den 15 augusti 2014 tog Wifogs styrelse ett beslut att gå ut med en riktad nyemission på 20 miljoner kronor till befintliga aktieägare med teckningsperiod 18-29 augusti. Teckningsperioden har nu förlängts till den 30 september och riktar sig nu även till Wifogs befintliga abonnenter i form av en gräsrotsfinansieringskampanj (crowdfunding). 

– Det är jätteviktigt för oss att ge våra egna Wifogentusiaster en möjlighet att ta del av vår framgång, och dessutom behöver vi nytt kapital för att ta oss till nästa milstolpe som är att nå break-even, säger Annika Englund, projektledare för kampanjen och marknads/PR-chef på Wifog i ett pressmeddelande. 

I samband med nyemissionen och crowdfundingen har Wifog AB gått från privat till publikt bolag och processen påbörjats med att i nästa steg göra en börsintroduktion under 2015. Enligt Wifog har 2000 personer hittills tecknat sig för nyemissionen.

Marknaden för reklamfinansierade abonnemang har visat sig tuff – tidigare i år tvingades konkurrenten Joors att lägga ned verksamheten.

Källa