Brittisk spelare

Wileyfox – ny brittisk mobiltillverkare

Med helt okej specifikationer till ett bra pris vill Wileyfox försöka bli en ny storspelare på Androidhimlen.

Publicerad Uppdaterad

De beskrivs som en brittisk motsvarighet till kinesiska Oneplus, men där det kinesiska varumärket kör på toppspecifikationer till en chockerande billig prislapp kör brittiska Wileyfox på varianten att ha okej specifikationer till ett bra pris.

I första vändan lanserar de två modeller, Swift och Storm. De säljs exklusivt online och är bland annat tillgängliga i Europa, mellanöstern och Afrika (när de ändå kör online känns det onödigt att begränsa det till regioner, men vad vet vi?).

Toppmodellen Storm kommer gå loss på 199 brittiska pund (typ 2 600 kronor direktöversatt) och stoltserar med ett Snapdragon 615-chip, tre gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagring och en 1080p-skärm på 5,5 tum. I kameraväg hittar vi en 20 megapixlare på baksidan och en åttamegapixlare på framsidan (i övrigt är det snålt med detaljer om kameran).

Lillasyster Swift går loss på 129 pund, eller 1700 svenska pengar om du känner dig tryggare med den valutan. Här får du ett Snapdragon 410-chip, två gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagring, kamera på 13 respektive 5 megapixel och en femtumsskärm med 720p-upplösning.

Båda modellerna kör med Android i Cyanogen-kostym med löfte om ett rent Android-gränssnitt.

Prismässigt ska vi väl inte hävda att det är något som slår oss med häpnad direkt, men kanske finns det plats för ytterligare en spelare på androidmarknaden? 

Fler bilder på telefonerna hittas hos Engadget, som fått titta närmare på lurarna.