Smartklocka

Will kanske för mycket?

Artisten Will I Am lanserar en ny smartklocka, trots att föregångaren var allt annat än älskad.

Publicerad Uppdaterad

Rappare, musikproducent, sångare och Grammy-vinnare. Artisten Will I Am har täckt in det mest när det kommer till musikbranschen. Men tydligen räcker inte det för att tillfredsställa Will I Am:s rastlösa själ. Han vill vara en del av mobilvärlden och han ger inte upp i första taget. 

Will I Am, eller William James Adams Jr:s, som han egentligen heter, har tidigare försökt utmana Apple, Samsung och resten med den smarta klockan Puls. Det blev ingen större framgång. Verge skrev i sin recension (141105): ”Will I Am:s smarta klocka är den värsta produkten jag har rört vid under hela året”. Gizmondo:s recension (151102) var inte bättre den. Rubriken löd: ”Så dålig att jag faktiskt på sätt och vis är imponerad”. 

De mindre smickrande omdömena till trots så lanserar nu Will:s företag i.am+ uppföljaren Dial. Operativsystemet som driver den heter Aneeda och är helt röststyrd. Den ska också påstås vara smart, det vill säga att systemet lär sig ju mer man använder den. Will påstår att Aneeda exempelvis kommer att kunna avgöra om ett missat samtal var viktigt eller inte.

Tydligen är det inte bara Will som tror på Dial:s potential. Det gör även Deutsche Telecom som har ingått i ett avtal med artisten. Dessutom har mobiloperatören 3 sagt att de kommer att distribuera klockan i Storbritannien. Priset kommer enligt the Daily Telegraph ligga på en engångsumma på mellan 20 och 25 pund, och en abonnemangskostnad på 20 pund i månaden under en tvåårsperiod. Sammanlagt blir det alltså 500 pund (cirka 6000 kronor). För det får man 4g via ett eget simkort, en 2MP-kamera, 32GB internminne och en 1,63 tums skärm. Medföljande tillbehör inkluderar ett blutooth headset. 

Man kan ju fråga sig varför Will I am fortsätter att satsa på teknikprylar efter sågningarna av Puls. Kanske tycker Will att som en av investerarna i Beats så borde han ha uppmärksammats mer? Lider han av Dr Dre-komplex?    

Källa