Annons

Enligt Windows Central

"Windows 10 Mobile utvecklas inte längre aktivt"

Om man får tro Zac Bowden på Windows Central är vårens Creator's Update den sista större uppdateringen Windows 10 Mobile kommer att få.

Publicerad Uppdaterad

I våras växlades Windows 10 Mobile över på ett eget utvecklingsspår, skilt från de vanliga Windows 10-versionerna. Officiellt var det en administrativ åtgärd som inte hade någon praktisk betydelse för användarna, men enligt Zac Bowden på Windows Central, som hänvisar till anonyma källor inom Microsoft, har företaget i praktiken slutat att utveckla Windows 10 Mobile.

I ett långt inlägg beskriver han hur Microsofts mobilsatsning nu fokuserar på en version av Windows 10 som internt kallas Andromeda OS, och som ska klara av att köra oavsett formfaktor på enheten. Denna version kommer att ta bort behovet av Windows 10 Mobile, och äldre enheter med systemet kommer inte att kunna uppgradera till Andromeda OS.

Den utveckling som trots allt pågår för Windows 10 Mobile handlar enligt Zac Bowdens källor om att förse Windows 10 Mobile med programmeringsgränssnitt för de nya funktioner som tillkommer i de närmaste två större Windows 10-uppdateringarna, Redstone 3 (Fall Creator's Update) och Redstone 4. Kärnan i mobilversionen blir dock kvar på vårens uppdatering.

På så sätt hoppas man förlänga livslängden för befintliga Windowsmobiler en bit in i 2018, och planen är att företaget ska vara redo för en nystart på mobilområdet innan man släpper supporten för Windows 10 Mobile helt, med den omtalade men ej lanserade Surface Phone som av allt att döma är tänkt att köra en fullständig version av Windows 10.

Källa