Drag-och-släpp

Windows får stöd för trådlös filöverföring till Samsungmobiler

I Microsofts senaste förhandsversion av Windows kan man flytta filer till mobilen med drag-och-släpp.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har gått från att försöka skapa sitt eget mobilsystem till att bejaka Android som plattformen för sina tjänster i mobilen. För detta har man bland annat skapat systemfunktionen Your Phone, som kan länka ihop Androidmobilen med datorn så att du får notifieringar, kan svara på sms, och kan klippa och klistra text mellan mobil och dator.

Särskilt för Samsung

Särskilt långt har samarbetet gått med Samsung som har Microsofts funktion förinstallerad och integrerad i systemet, och appen Link to Windows, som bara finns till Samsungs mobiler har en del funktioner som saknas i Microsofts egen Androidapp Your Phone Companion som finns i Play Store.

Användare i Microsofts Windows Insider-program för förhandstittar på kommande systemversioner har nu fått del av en ny Samsung-exklusiv funktion, nämligen trådlös filöverföring till och från mobilen med drag-och-släpp.

Funktionen kräver att mobilen och datorn är anslutna till samma wifi-nät, och dras med vissa begränsningar. Upp till 100 filer kan flyttas åt gången, och filerna får vara maximalt 512 MB stora.
Vi har inga uppgifter om när denna funktion kommer i en skarp version av Windows, eller om och när den blir tillgänglig till andra Androidmobiler.

Källa