https://www.mobil.se/nyheter/windows-phone-forts-tter-att-rasa
561877
Nyheter
Mörkt

Windows Phone fortsätter att rasa

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Bhupinder%20Nayyar.jpg?itok=CJxMYwwW', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Bhupinder%20Nayyar.jpg?itok=vlzLY0Nb', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Bhupinder%20Nayyar.jpg', w: 1088, h: 622, title: ' ' },]
I USA ligger Windows Phone stabilt på 1,6 procent i marknadsandel men operativsystemet tappar på övriga marknader.

Analysfirman Kantar har släppt sina senaste operativsystemsiffrorna för andra kvartalet 2016 och det är ingen rolig läsning för Microsoft Windows Phone. Sammantaget på de stora europeiska marknaderna, som inkluderar Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien, har operativsystemet 4,5 procent marknadsandel. Vid samma tidpunkt förra året var det 5,6 procent. Tyskland och Italien är små glädjetecken då operativsystemet lyckats hålla sig över 5 procentstrecket med 5,4 respektive 5,6 procent. I Spanien är den dock nere på under 0,5 procent. Detsamma gäller om man tittar utanför Europa på Japan och Kina. 

För Ios ser det ljust ut i Storbritannien och USA. I den sistnämnda var det den kombinerade försäljningen av Iphone 6S och Iphone 6S Plus som tog förstaplatsen med 15,1 procent. Samsung Galaxy S7 och S7 Edge kom in två med 14.1 procent. 

I Storbritannien var Iphone SE den bäst säljande mobilen med 9,2 procent, strax före Iphone 6S som knep 0,1 procentenheter mindre av marknadsandelarna. Överlag ligger dock Android bättre till än Ios, med 65,5 procent gentemot 57,3 procent.