Nya uppgifter

”Windows Phone ska få stöd för Pebble”

Microsoft och Pebble har börjat samarbeta för att göra den populära smartklockan kompatibel med Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Smartklockan Pebble blev en världsnyhet redan innan den släpptes. Det berodde mycket på deras Kickstarterkampanj, som blev en succé utan dess like. 

I nuläget har den populära smartklockan stöd för plattformarna Android och Ios. Men enligt uppgifter är en version för Windows Phone också på gång.

Microsoft ska nämligen nyligen ha börjat arbeta med Pebble för att göra deras klocka kompatibel med Windows Phone-plattformen, rapporterar sajten Intomobile.

En av mjukvarujättens evangelister - som alltså har som uppdrag att sprida budskapet om företagets produkter och tjänster - har skrivit ett blogginlägg om samtalen som Microsoft för med Pebble. 

Bland annat får vi veta att Pebbles utvecklare inte tidigare varit medvetna om hur likt ett Windows 8-gränssnitt skulle vara det som i dag används till Iphone. Uttalandet har i sin tur lett till att Windows Phone-entusiaster hoppas på att vi kommer att få se en betaversion av Pebble-appen till Windows Phone redan inom kort.

Förhoppnings stöd för egna appbutiken

Värt att notera är att Pebble redan nu har en så kallad ”sample app” till Windows Phone. Men den är mycket begränsad, och saknar bland annat funktioner för att utföra arbetsuppgifter i bakgrunden eller att sätta ett alarm och sedan skicka det klockan.

Just nu finns det ingen information om vad en eventuell beta-app för Pebble till Windows Phone kan komma att innehålla. Förhoppningsvis kommer vi att få en se integration av Pebbles egen appbutik, som lanserades till Ios i februari, och dök upp till Android en tid senare.

Källa