Ny kategori av hälsokoll

Withings lanserar hälsopryl för toaletten

Snart kan du göra en kompletterande hälsokoll i badrummet.

Publicerad Uppdaterad

Teknik- och hälsoföretaget Withings, som har en lång historia av att utveckla nya produkter för att mäta vår hälsa, lanserar en ny produkt för hälsokontroll som tar till en helt ny plats - toalettstolen. Produkten heter Withings U-Scan och den placeras i toaletten för att mäta olika värden i urin. Enligt Withings själva har det krävts fyra års arbete och 13 nya patent för att utveckla produkten.

Enheten placeras i själva toalettstolen där den sedan kan mäta sådant som C-vitamin, vattenbalans, magnesium, pH-värde, nitriter och luteiniserande hormon (LH). Mätvärdena överförs sedan trådlöst via WiFi till Withings app i mobilen, där det går att se mätningarna, avlästa statistik och få olika hälsoråd.

Withings U-Scan kommer att lanseras under andra kvartalet 2023, och produkten kommer med två olika typer av patroner (varje patron räcker för 100 mätningar) samt handskar och prylar för rengöring trots att det enligt Withings ska räcka med att spola för att göra ren enheten. Prislappen kommer att ligga på drygt 500 euro.