Smartklocka?

Withings lanserar tillsammans med Nokiamobiler

På söndag klockan 16.30 lanseras nya Nokiamobiler. På samma presskonferens är Withings med, och lovar något stort. En smartklocka känns som en lågoddsare.

Publicerad Uppdaterad

Först måste vi reda ut begreppen lite. De nya smartphones som vi kommer att få se på söndag heter Nokia, men är inte tillverkade av Nokia utan av ett nystartat företag vid namn HMD, som köpt rättigheterna att tillverka mobiler med Nokias namn. Hälsoelektronikföretaget Withings å sin sida heter inte Nokia, men är det ändå, då de köptes av Nokia (riktiga Nokia alltså, hänger ni med?) förra året. Det är alltså två olika företag, men deras respektive koppling till Nokia ger dem ändå vissa beröringspunkter.

Dessa ser ut att bli större när det nu står klart att Withings kommer att presentera en för dem större nyhet - på HMD:s presskonferens där även de nya Nokiamobilerna kommer att lanseras. Att det är ett samarbete mellan HMD och Withings är alltså klart, och att Withings planerar att lansera någon Nokiamärkt produkt som på något vis interagerar med Nokiamobilerna verkar också rimligt.

En smartklocka känns som det mest närliggande alternativet. Withings har gjort ett flertal analoga klockor med smartklockefinktioner smartklockor under namnet Activité. Eller så är det något slags aktivitetsarmband eller annan hälsofunktion i mobilen.

Ni behöver inte vänta länge för att få svaret, för på söndag 16.30 är vi på plats i Barcelona och rapporterar live från presskonferensen.