Anonymt

Woo låter teknikingenjörer söka jobb anonymt

En ny internetbaserad jobbtjänst för teknikkunniga i Silicon Valley låter anställda söka nytt jobb anonymt och den verkar även tilltala arbetsgivare. Woo, som tjänsten kallas, används redan några av de stora branschaktörerna.

Publicerad Uppdaterad

Efterfrågan på skickliga ingenjörer i Silicon Valley är skyhög och det är även konkurrensen. Företagen försöker locka nya talanger med bonusar, aktieoptioner, gratis måltider med mera. Många anställda håller sig dock från att använda vanliga jobbsökarkanaler av rädsla för att deras nuvarande arbetsgivare ska upptäcka att de söker efter grönare gräs. Den problematiken försöker startup-satsningen Woo göra slut på. 

Woo är en jobbtjänst som enbart riktar sig mot teknikarbetare. Den låter skapa en profil utifrån information från Linkedin och liknande tjänster. När den arbetssökande har fyllt i alla uppgifter rensar Woo bort all personlig information som kan leda till identifiering av individen. 

Den sökande kan även specificera en egen önskelista som en eventuell arbetsgivare kan ta del av. Sedan kan personen skicka iväg den anonyma profilen till hundratals teknikföretag för att se om det är någon som nappar på just deras kunskaper och specifikationer. 

Om ett företag nappar på profilen så skickas detaljerna kring den erbjudna tjänsten till den arbetssökande. Om denne tycker att erbjudandet är intressant och väljer att gå vidare så avslöjas personuppgifterna till företaget och de kan ta direktkontakt med varandra. Om den arbetssökande väljer att inte agera så förblir han anonym i företagets ögon.   

Woo hävdar att stora teknikföretag som Microsoft, Adobe, Yahoo och AOL redan finns med i nätverket. Tjänsten är gratis för de arbetssökande, men företaget får betala för tjänsten i de fallen då en förmedling leder till en anställning. För att få vara med i Woo’s databas krävs det att man går till företagets webbsida och begär en inbjudan. Woo påpekar också att tjänsten främst är för folk som redan har en anställning men söker efter nya utmaningar, snarare än för personer som är arbetslösa.       

Källa