Remote Play

Xbox One strömmar till Windows 10

Med Windows 10 kommer du kunna spela Xbox One-spel precis vart du vill.

Publicerad Uppdaterad

En fantastiskt behändig grej med Playstation 4 är att du genom Playstation Vita eller Xperia Z3/Z3 Compact/Z3 Tablet Compact kan strömma spel från den stationära konsolen till den mobila enheten och därmed spela lite var du vill utan att behöva ockupera teven. Remote Play kallas funktionen och har stöd bland åtminstone majoriteten av de släppta titlarna till Playstation 4.

Nu får Windows 10 en likvärdig funktion. Spel till Xbox One som har stöd för funktionen, som än så länge inte fått något snazzigt namn, ska kunna strömmas till en surfplatta eller dator med Windows 10. Några mobiler nämns tyvärr inte i sammanhanget, även om det antagligen skulle vara en hyfsat enkel grej att lägga in stöd för Xbox One-kontrollen till telefonen (för nej, att spela konsolspel med enbart pekskärm är ett närmast smärtsamt härke vi inte önskar någon efter att ha testat Remote Play utan inkopplad kontroll).

Förhoppningsvis kommer stöd för funktionen även till mobiler inom kort och vi lär få veta under året hur pass utbrett stödet för Microsofts motsvarighet till Remote Play blir bland spelutvecklare, eller om de bli generösa och tillåter det för alla spel helt enkelt.