Nya flaggskepp

Xiaomi avslöjar lanseringsdatum för toppmodeller

Den kinesiska tillverkaren har nu gått ut med lanseringsdatumet för sina kommande toppmodeller Mi 10 och Mi 10 Pro. Även om det fortfarande råder en viss förvirring.

Publicerad Uppdaterad

I en officiell inbjudan som gått ut meddelar Xiaomi att det kommer att vara en produktlansering den 23 feburari, det vill säga under MWC i Barcelona. Men det som är lite motstridigt är att det tidigare har kommit uppgifter om att de skulle ha ett lanseringsevent online den 13 februari, det vill säga tio dagar innan den nu officiella lanseringen. Tillverkaren har också publicerat banners på sin Weibo-sida som bekräftar en lansering den 13 februari. 

De telefoner som antas att de ska få se dagens ljus är Mi 10 och Mi 10 Pro. Vilka specifikationer dessa två kommer att få är ännu endast baserat på rykten och läckor. Men det viskas om att båda kommer att få en huvudsensor i kameran på 108 megapixlar. Det tros också att en av dem kommer att få UFS 3.0-lagring. Chipmässigt ryktas det om Snapdragor 865. Det sägs också att den större Mi 10 Pro ska få en snabbladdare som fyller batteriet på endast 35 minuter. Vilket lanseringsdatum det nu blir återstår att se, men först då kan vi få officiella upgifter om innehållet i de två telefonerna.