Kinesiska jätten öppnar upp en smula

Xiaomi avslöjar mer om sin böjbara smartphone

Bilder från Let's Go Digital

Den nederländska sajten Let's Go Digital har fått en del ny information om Xiaomis böjbara smartphone och har dessutom tagit fram renderingar baserade på uppgifterna.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har aldrig gjort någon hemlighet av att man har en smartphone med böjbar skärm på gång. Att företeelsen kommer att få något slags genombrott i år råder det inget större tvivel om, även om det återstår att se exakt hur stort det genombrottet blir. Men att en av världens största smartphonetillverkare vill vara med på tåget är förstås inte särskilt konstigt och knappast något att smussla med. För en tid sedan publicerade Xiaomi till och med en liten film som visade upp en minst sagt intressant prototyp i segmentet. Den skiljer sig från andra böjbara koncept vi sett så här långt, primärt genom att den böjs på två ställen istället för ett. Och nu har Xiaomi kommit med lite kompletterande information om telefonen. 

Samarbetar med skärmleverantör

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som fått den nya informationen om telefonen, som kommer direkt från Xiaomis globala pr-team. Enligt dem har man tagit fram skärmen i samarbete med en av sina leverantörer. Men designen, vikmekanismen och gränssnittet som anpassar sig automatiskt har man däremot utvecklat på egen hand. Xiaomi bekräftar också att konceptet med dubbelvikning medger att telefonen används i tre lägen: dubbelvikt, enkelvikt eller surfplatteläge. Let's Go Digital har tagit fram renderingar som är baserade på informationen och den film vi redan sett. En intressant sak är att enheten tycks sakna en kamera, men möjligen döljer den sig i mittsektionen av baksidan. På nedre kortsidan finns en USB-C-port. Telefonen kommer att kallas Xiaomi Dual Flex eller Xiaomi Mix Flex när den väl släpps. Exakt när ett offentliggörande kan komma är oklart, men det har förekommit uppgifter om att det är andra halvåret som gäller. 

Källa