Får Samsungs nya Isocell-sensor

Xiaomi avslöjar: Släpper telefon med kamera på 108 megapixlar

Megapixlarna är långt ifrån allt, men det är onekligen svårt att inte bli imponerad av en telefon med en kamera på 108 megapixlar.

Publicerad Uppdaterad

Vi har så smått börjat vänja oss vid höga megapixeltal när det gäller kameralösningarna på våra telefoner. Nu säger förstås megapixlarna långt ifrån allt – nästan ingenting – om hur fina bilderna blir. Men att hög upplösning är ett bra fundament att bygga på kan vi sannolikt enas kring. Telefoner med kameror som sammanlagt erbjuder en upplösning på 48 megapixlar är ganska vanligt redan nu och flera telefoner med ännu högre megapixaltal är på gång. Realme står till exempel i begrepp att släppa en telefon med en kamera på 64 megapixlar, och enligt färska – dock obekräftade – uppgifter så ska Huaweis kommande Mate 30 Pro ståta med en trippelkamera på 40 + 40 + 8 megapixlar (88 totalt, om du nu mot all förmodan skolkade från varenda mattelektion i hela grundskolan).

Först ut med ny Isocell-sensor

Xiaomi slår dock alla på fingrarna rätt rejält när det gäller just megapixlarna, då man nu tillkännagivit att en telefon med en kamera på hela 108 megapixlar är på gång. Enheten ska enligt Xiaomi bli den första telefon som får Samsungs nya Isocell-sensor som klarar en maximal upplösning på hela 12 032 x 9 024 pixlar. Xiaomi nöjer sig med att konstatera att telefonen släpps ”inom kort” och kommer inte med någon indikation om vad man menar med det. Vi får säkerligen anledning att återkomma om den saken längre fram, liksom huruvida 108 megapixlar verkligen gör några underverk för bilderna. 

Källa