8 februari

Xiaomi bjuder in till lansering – Xiaomi Mi 11 Pro på gång

Xiaomi har skickat ut en inbjudan till den internationella lanseringen av Mi 11. Samtidigt kommer färska läckor om Mi 11 Pro, och det troliga är att även den kommer att visas upp då.

Publicerad Uppdaterad

Det har länge spekulerats i att det ska komma en kraftfullare version av Xiaomi Mi 11 i form av en Pro-version, men det är först nu som den första informationen om Mi 11 Pro verkar ha läckt. Den kommer att utnyttja Snapdragon 888 och skärmen blir en amoled-skärm på 6,81 tum med 1440+-upplösning, 120 Hz uppdateringsfrekvens och 480 Hz avläsningsfrekvens.

Kamerorna blir mer kraftfulla än hos den vanliga Mi 11, bland annat med en periskoplins som erbjuder 10x optisk zoom och som tillsammans med digital ger en total zoom på 120x. En av kamerorna på baksidan lär dessutom vara samma typ av 108 MP-kamera som på den vanliga versionen av telefonen.

Enligt den läckta informationen kommer Mi 11 Pro att erbjuda Xiaomis senaste tekniker för laddning, vilket skulle innebära 120W laddning via sladd och trådlös laddning på 80W. Det skulle betyda att batteriet på 4000 mAh kan laddas från tomt till fullt på under 20 minuter.

Den vanliga Xiaomi Mi 11 visades upp i Kina redan i slutet av december, men det är först nu, närmare bestämt den 8 februari, som man lanserar den internationellt. Eventet äger rum livestreamat på Youtube, Twitter, Facebook och Xiaomis hemsida, och drar igång klockan 13.00. Även om man inte nämner annat än Mi 11 i inbjudan är det en inte allt för vågad gissning att också Mi 11 Pro kommer att dyka upp på lanseringen. Den 8 februari vet vi mer.