1
1
https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-breddar-utbudet-med-en-robothund
570741
Nyheter
falskt
Ett hundliv

Xiaomi breddar utbudet med en robothund

Skapad för att utvecklare ska kunna ge den nya funktioner och uppgifter.

Samtidigt som Xiaomi presenterade telefonen Mix 4 passade de även på att presentera den fyrbenta husdjursroboten Cyberdog. Cyberhunden är ett open source-projekt där Xiaomi hoppas att robotentusiaster ska komma att utveckla egna applikationer för att kunna ge roboten olika arbetsuppgifter. Roboten använder Nvidia Jetson Xavier AI-plattform som tillsammans med Intels RealSense D450, en vidvinkelkamera och en gps-modul. Den har även en hdmi-ingång och tre usb-c-portar så att utvecklare ska kunna ansluta egen hårdvara för att lägga till nya funktioner.

Cyberdog kan lastas med tre kilo och kan röra sig med en hastighet av 11,5 km/tim, och givetvis klara av en rad olika hinder som trappor samt utföra olika trick. I likhet med vanliga hundar förstår den röstkommandon, och en kamera med ansiktsigenkänning gör att den kan känna igen sin ägare.

Till att börja med kommer Xiaomi att släppa tusen exemplar av cyberhunden som kommer att kosta 9999 yuan i Kina vilket motsvarar ungefär 13 500 kronor, men någon svensk lansering eller svenskt pris är inte känt.

Källa

Ämnen