Inga svindyra flaggskepp från kinesiska jätten

Xiaomi-chefen: ”Ingen teknik kan göra en telefon dyrare än 7 000 kronor”

Flaggskeppstelefoner med prislappar på över 10 000 kronor börjar bli allt vanligare, men någon telefon som blir dyrare än 7 000 kronor lär vi aldrig få se från kinesiska Xiaomi. Åtminstone inte om man får tro företagets Indien-chef.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomis Indien-chef Manu Kumar Jain hävdar bestämt att Xiaomi aldrig kommer att sälja en telefon som kostar mer än 699 dollar, eller motsvarande cirka 6 800 svenska kronor. Enligt honom så finns helt enkelt ingen teknik som skulle kunna göra någon av deras telefoner så dyr. Det var i samband med lanseringen av telefonen Poco F1 i Indien, som Jain kom med uttalandet. 

Har en vinstmariginal på 5 procent

Xiaomi har gjort det till något av sin affärsidé att kunna sälja enheter med flaggskepps-specifikationer till förhållandevis låga priser, medan man tjänar desto mer på att sälja andra produkter och tjänster till en stor skara användare, till exempel internettjänster av olika slag eller skins till användargränssnittet MIUI. Huruvida den strategin kan bibehållas med framgång även på andra marknader än de man finns på idag återstår däremot att se. Xiaomi är i dag världens fjärde största smartphone-tillverkare, enligt färska siffror från IDC. 

Källa