https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-har-offentliggjort-gamingtelefonen-black-shark-2
566747
Nyheter
Begåvas med effektiv vätskekylning

Xiaomi har offentliggjort gamingtelefonen Black Shark 2

Då har Xiaomi till slut valt att offentliggöra uppföljaren till förra årets gamingtelefon Black Shark. Den nya telefonen bjuder förstås på högre prestanda, men ska även ha blivit bättre på att hålla sig sval.

Det är egentligen inte så många saker som överraskar med Xiaomis nya gamingtelefon Black Shark 2. Den följer samma mönster som föregångaren och bjuder på ungefär samma toppspecifikationer som ett gängse flaggskepp gör 2019. Vi snackar således 6,4-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 1 080 x 2 340 pixlar och stöd för HDR, Qualcomms nya Snapdragon 855-chipset, 12 GB arbetsminne, 256 GB lagringsturymme och ett hyfsat maffigt batteri på 4 000 mAh. Det finns även en enklare variant av telefonen med 8 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Om de där extra 4 GB arbetsminne i den mer avancerade modellen verkligen gör någon större skillnad ska vi låta vara osagt, men tillåt oss en gnutta skepsis kring den saken. 

Kyler bättre vid tung belastning

Vidare har telefonen begåvats med dubbla bakkameror på 48 plus 12 megapixlar samt en selfiekamera på 20 megapixlar. Skärmens svarstid ska även vara sänkt till 43,5 ms. Men den kanske mest intressanta nyheten är att man implementerat vätskekylning som ska kunna sänka temperaturen med uppåt 14 grader vid tung processorbelastning, något som självfallet är välkommet bland gamers som inte sällan riskerar att bränna fingrarna på sina enheter till följd av värmeutvecklingen. Det är i nuläget oklart huruvida telefonen letar sig hit och vad den i så fall kommer att kosta men vi räknar med att den precis som föregångaren kommer att släppas även här inom kort. I Kina släpps den däremot omedelbums till ett pris på motsvarande cirka 5 800 kronor.