Utfällbar frontkamera och 10 GB arbetsminne

Xiaomi har offentliggjort sitt nya flaggskepp Mi Mix 3

Kinesiska Xiaomi har idag som väntat offentliggjort sitt nya smartphone-flaggskepp Mi Mix 3. Och telefonen bjuder framför allt på två intressanta detaljer: En utfällbar sensorpanel samt ett arbetsminne på hela 10 GB.

Publicerad Uppdaterad

Ännu en dag och ännu en kinesisk smartphone-enhet med fantastiskt mycket skärmyta. Ja, även Xiaomis nya Mi Mix 3 saknar precis som konkurrerande telefoner från landsmännen Vivo och Oppo sensorpanel i skärmens överkant, och förlitar sig i stället på en mekanism med utfällbara kameror. Vid behov skjuter man bara fram sensorerna på bakstycket genom att pressa det uppåt. Till skillnad från Oppos och Vivos enheter så har Mi Mix 3 däremot inte någon motoriserad lösning, vilket förvisso kan vara vettigt eftersom det är än sak mindre som riskerar att gå sönder. 6,4-tumsskärmen som är av OLED-typ består till 93,4 procent av ren skärmyta och framför allt den nedre kortsidan av telefonen har betydligt tunnare kant än föregångaren. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 340 pixlar och bildförhållandet är 19,5:9. 

Finns i version med massivt RAM-minne

Telefonen är i övrigt till stora delar ett typiskt flaggskepp av 2018 års modell. Här finns ett Snapdragon 845-chipp och här finns en dubbelkameralösning på 12+12 megapixlar på bakstycket. Frontkamerorna i den utfällbara panelen har upplösningen 24 + 2 megapixlar. Lagringskapaciteten ligger på 64, 128 eller 256 GB, vilket också är helt enligt standardmallen. Men när det kommer till arbetsminnet, så finns en variant av telefonen som verkligen sticker ut. Den ordinarie enheten kommer med antingen 6 eller 8 GB RAM, men så finns också specialversionen ”Forbidden City Palace Museum” som ståtar med banbrytande 10 GB arbetsminne, vilket naturligtvis är direkt onödigt. Men det låter ju mäktigt. Batteriet är med sina 3 200 mAh kanske en smula klent för att vara en enhet med så stor skärm och så kraftfull processor. En specialmodell för Europa är planerad till nästa år, och den ska vara rustad med 5G-stöd. Priset i Kina för den enklaste modellen ligger på motsvarande 4 300 kronor. 

Källa