Annons

Xiaomi Mi 9 har fått uppdateringen

Xiaomi i Sverige börjar uppgradera till Android 10

Xiaomi har börjat rulla ut en uppdatering till Mi 9 i Sverige som ger telefonen Xiaomis senaste gränssnittsversion och Android 10.

Publicerad Uppdaterad

Vi har inte fått något officiellt besked från Xiaomi, men läsare här i Sverige har hört av sig och berättat att deras Xiaomi Mi 9 har fått en uppdatering som ger telefonen den nya gränssnittsversionen Miui 11, tillsammans med Android 10. Uppdateringen innehåller även oktobers säkerhetsuppdatering till Android.

Enligt Xiaomis officiella uppdateringslogg är förändringarna i MIUI huvudsakligen av estetisk karaktär. Man har gjort användargränssnittet och inställningsmenyn renare, bland annat. Viloskärmen har fått nya dynamiska animationer, och man har nya ljud för alarm och notifieringar med naturtema. Man har också ett spelläge som ska ge förbättrad prestanda när man spelar spel.

De första rapporterna om uppdatering av Mi 9 kom i slutet av oktober internationellt. Sedan dess har flera modeller i Mi 9-serien fått uppdateringar, och vi kan nog räkna med att det gäller även de M9 SE och Mi 9T som säljs i Sverige inom kort.