Mer från Xiaomi -Mi 11 Lite i läcka

Xiaomi lanserar 29 mars: Kan visa Mi 11 Pro, Ultra och Lite

Via en video som verkar ha råkats laddas upp av misstag har Xiaomis kommande mellanklassmodell visats upp. Mi 11 Lite kommer i flera modeller och kan komma att konkurrera om favoritskapet i klassen.

Publicerad Uppdaterad

Den 29 mars har Xiaomi utlovat en lansering och ska man tro på dem ska det bli en rejäl sådan då de kallar den ”mega launch”. PR-prat givetvis, men det förväntas komma tre nya modeller. Mi 11 Pro och Ultra samt en billigare och mindre variant som kallas Mi 11 Lite. 

Mi 11 Lite har avslöjats av en italiensk återförsäljare som spelade in en unboxingvideo och laddade upp på youtube. Videon plockades dock ner förhållandevis snabbt och den gav inte speciellt mycket då hela telefonen i stort sett aldrig visades i bild. 

Tidigare rykten ger dock att det blir en 6,55” AMOLED-skärm med full hd-upplösning och 90Hz uppdateringsfrekvens. Kamerapaketet ser ut att få en sensor med 64 megapixlar, en vidvinkel på 8 megapixlar och en 5megapixels telekamera. Istoppat är även Android 11 med Xiaomis gränssnitt Miui 12. Noterbart är också en förhållandevis låg vikt på 150g som kan jämföras med Samsungs Galaxy A52 som väger 189g. 

Batteriet i Mi 11 Lite har en kapacitet på 4250mAh med det ska följa med en 33W snabbladdare i paketet. 

Angående vilket chipset som ska sitta i den så har två olika nämnts. Dels Snapdragon 732G, men också 775G, vilket vore första gången det chipsetet dyker upp på marknaden. Det kan sannolikt vara så att telefonen kommer i en 4G och en 5G-version och de två chipseten används i de olika modellerna. Priset sägs hamna runt 300 euro. 

Källa