Från 3000 kronor

Xiaomi lanserar lyxig phablet

Xiaomis senaste phablet osar lyx trots sin billiga prislapp. Men du kan inte köpa den här.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har lanserat sin egen Mi Note, svaret på Samsungs Galaxy Note och kanske ännu mer Iphone 6 Plus, som de vid lanseringen jämförde sig med upprepade gånger.

Den som fortfarande associerar kinesiska tillverkare med billiga material och sämre produktionsstandard behöver omskolning. Xiaomi Mi3 har rundat Gorilla-glas på både framsidan och baksidan, åtskilt av en tunn metallram. Företaget påpekar att mobilen är något tunnare (6,95 mm) och lättare (161 gram) än Iphone 6.

Skärmen är på 5,7 tum, och har en upplösning på 1920 x 1080 pixel i den version som släpps nu i slutet av januari, men en Pro-version med 2560 x 1440 pixel kommer i mars. Kameran är på 13 megapixel med en sensor från Phillips (och den sticker inte ut, som Xiaomi påpekar).

Chipsetet är Snapdragon 801 med 2,5 GHz klockfrekvens, mobilen har 3 GB RAM-minne och 16 eller 64 GB lagringsminne. Pro-versionen ska dock ha Snapdragon 810. Den billigaste varianten kostar cirka 3000 kronor medan den dyraste hamnar på 4300 kronor. Men eftersom Xiaomi inte säljer sina mobiler i Europa får du ta till privatimport från en asiatisk webbsajt om du vill ha mobilen.

Xiaomi är i dag världens tredje största mobiltillverkare, trots att företaget grundades så sent som 2010. Det kan man bland annat tacka den starka hemmamarknaden i Kina för.

Källa