Nya funktioner

Xiaomi Mi 10 och Mi 10 Pro får redan uppdatering som ger bättre kameror

Inte långt efter den Kinesiska lanseringen kommer en uppdatering som ger de två telefonerna flera nya avancerade funktioner till deras kameror.

Publicerad Uppdaterad

Idag lanserade Xiaomi sina flaggskepp Mi 10 och Mi 10 Pro för den europeiska marknaden. Det handlar dock om en speciell lansering, eftersom produkterna alltså redan presenterats i sin helhet sedan tidigare.

Vår nyhet om de nu europeiskt lanserade Mi 10, Mi 10 Pro och Mi 10 Lite hittar du här.

Här kan du se presentationen i efterhand:

Just eftersom telefonerna redan är lanserade så är de redan aktuella att få mjukvaruppgraderingar.

Kamerauppdatering redan nu

Med hjälp av ny mjukvara får Xiaomis Mi 10 Pro och Mi 10 en hög med nya funktioner till sina kameror. En av de första funktionerna som dyker upp är en så kallad ”Super video stabilization”. Det kommer ingen exakt förklaring till hur fantastisk den är men vi kan ju ana att det innebär en bättre stabilisering av videos i de två telefonerna. Båda kamerorna har optisk bildsstabilisering i den högupplösta 108-megapixelssensorn (Pro-modellen har det även på sin åttamegapixels telekamera). Man kan ju tänka sig att denna kanske kompletteras med en förbättrad elektronisk stabilisering för videoinspelning. Eller om det är en förfinad algoritm för den optiska bildstabiliseringen.

Det kommer också ett nytt videoläge som låter användaren ställa in vitbalans, slutartider, iso och så vidare, ett lite mer kreativt läge med andra ord. De kommer också att kunna filma i 8K, något som de Snapdragon 865 som sitter i dem redan stödjer, men som då rimligen inte fanns som funktion när telefonerna lanserades. Just nu håller Xiaomi på att släppa ut uppdateringen i sina betakanaler, en färdig version kommer i april. 

Svensk lansering

Efter dagens europeiska lanseringsevent som alltså sker online väntar vi oss besked framförallt om svenska priser och datum för säljstart här.

Källa