Brist på toppchipset

Xiaomi Mi6 kan få Snapdragon 821

Brist på toppchipset kan göra att även Xiaomi Mi6 får Snapdragon 821 i stället för Snapdragon 835.

Publicerad Uppdaterad

Årets chipset för toppmodeller, Snapdragon 835, sägs vara försenat och ha begränsad tillgång i början. Tillverkare av nya toppmodeller har därför att välja mellan att fördröja sina lanseringar, eller passa på att lansera en ny modell nu, men med en mobilplattform från i höstas.

LG och Huawei valde det senare med G6 och P10, och nu sägs även Xiaomi gå samma väg med sin Mi6. Mobilen väntas lanseras i början av april i en standardversion med platt skärm och en Pro-version med böjd skärm. Och Snapdragon 821.

Ryktet kommer visserligen från en anonym källa på Weibo, men det har onekligen viss logik. Visst vill man ha det senaste chipsetet, men om nu de flesta väntar med att lansera till sen finns det en lucka för nya telefoner nu under ett par månader, en rätt lång tid i en telefons liv. Xiaomi är dessutom rätt snabba på att värpa ur sig mobilmodeller och ska enligt ryktet mycket riktigt satsa på både och. En variant av Mi6 med Snapdragon 835 kommer senare.

Vad tycker ni, blev Xiaomi Mi6 genast lite mindre intressant, eller är skillnaden mellan Snapdragon 821 och 835 mest en fråga för prestandanördar? Välkomna att kommentera!

Källa