Enhetens framtid fortfarande oklar

Xiaomi publicerar ny film på böjbar smartphone

Xiaomi visade i januari upp en film med en prototyp på en smartphone med böjbar skärm, och nu har man publicerat ännu en film på den mystiska enheten.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Xiaomi har inga omedelbara planer på att släppa en böjbar smartphone. Det har man sedan tidigare gjort klart. Man visade inte heller upp någon prototyp i segmentet i samband med Mobile World Congress i slutet av februari. Xiaomi hävdar att man vill avvakta och se hur konceptet tas emot innan man går vidare med en dylik produkt. Men att man tycks vara redo råder det inget tvivel om. Vi fick redan för länge sedan stifta bekantskap med en prototyp i ett videoklipp som laddes upp av företagets medgrundare och vd Lin Bin. Prototypen viks enligt ungefär samma princip som Huaweis Mate X, det vill säga med skärmen utåt även i hopfällt läge. Och nu har Xiaomi publicerat ännu ett klipp föreställande den böjbara telefonen. 

Kort och koncist

Klippet – som är väldigt kort och koncist – visar hur en person sitter och scrollar med telefonen i utfällt läge, för att några sekunder senare vika ihop den och lägga den ovanpå en nudelförpackning. Det har förekommit en del rykten om att Xiaomi skulle planera att släppa sin böjbara smartphone någon gång i vår eller tidigt under sommmaren och att den ska kosta strax under 10 000 kronor, något som skulle göra den till rena kapet jämfört med Huaweis och Samsungs enheter som är mer än dubbelt så dyra. Telefonen påstås gå under namnet Mi Fold eller Mi Flex. Några officiella uppgifter om den saken har Xiaomi däremot inte kommit med. 

Källa