Annons

Ett steg upp och ett i sidled

Xiaomi Redmi Note 11-serien har lanserats

Xiaomis senaste enheter har släppts ut i det fria.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har nu lanserat sina nya enheter i Redmi Note-serien, som nu har kommit upp till modellnamnet 11. Totalt handlar det om tre stycken enheter – Redmi Note 11, Redmi Note 11 Pro och den nya tredje modellen Redmi Note 11 Pro Plus.

Redmi Note 11 innehåller en Dimensity 810 5G-processor och har en LCD-skärm på 6,6 tum med FHD+-upplösning och stöd för 90 Hz. Batteriet ligger på 5000 mAh och kan laddas med 33W. På baksidan finns en primär 50 MP kamera kompletterad med en 8 MP ultravidvinkel, men värt att notera är att två av vad som framstår vara fyra linser bara är kosmetiska och inte gör någonting. På framsidan sitter en porträttkamera på 16 MP.

Redmi Note 11 Pro tar ett kliv uppåt på nästan alla punkter med en Dimensity 920-processor och en 6,67 tum stor Oled-skärm med FHD+-upplösning och stöd för 120 Hz. Batteriet ligger på 5160 mAh och har stöd för 67W-laddning. Här är den primära kameran på 108 MP kompletterad med en 8MP ultravidvinkel och en 2 MP makrokamera

Slutligen har vi Redmi Note 11 Pro Plus som inte är lika mycket ett steg uppåt jämfört med vanliga Pro-versionen utan mer av ett steg i sidled. Den har samma design, processor, skärm och trippelkamera. Den har också 120W laddning men skillnaden är att batteriet är på 4500 mAh uppdelat på två celler på 2250 mAh vardera. Detta gör det möjligt med parallell laddning av cellerna, och batteriet gå från tomt till fulladdat på 15 minuter enligt Xiaomi själva.

Lanseringen nu gäller den kinesiska marknaden, så vi får fortfarande vänta på detaljer kring när internationella versioner för till exempel den svenska marknaden kommer. Några svenska priser eller lanseringsdatum har ännu inte släppts.