Poppis produkt

Xiaomi sålde 100 000 Redmi Note 7 på mindre än nio minuter

Xiaomis nya Redmi Note 7 tycks vara en populär smartphone. Vid en så kallad blixtutförsäljning i Kina lyckades nämligen Xiaomi kränga 100 000 exemplar av telefonen på bara 8 minuter och 36 sekunder.

Publicerad Uppdaterad

Representanter för den kinesiska elektronikjätten Xiaomi kom häromdagen med det kaxiga uttalandet att man är redo att sälja en miljon exemplar av sin nya telefon Redmi Note 7 fram till den 31 januari. Men frågan är exakt hur kaxig den förväntningen egentligen är? Vid en så kallad blixtutförsäljning, där man släpper en begränsad mängd enheter under en kort period, lyckades Xiaomi nämligen häromdagen att sälja samtliga 100 000 enheter på bara 8 minuter och 36 sekunder. Detta enligt uppgifter från Xiaomi själva, som man publicerat på det sociala nätverket Weibo. 

Dags på fredag igen

Ännu en blixtutförsäljning ska genomföras på fredag, och även den förväntas vara avklarad på några minuter. Telefonen har uppenbarligen lyckats fånga de kinesiska konsumenternas intresse. Och det är kanske inte så konstigt med tanke på att man får en telefon med 6,3-tumsskärm, kamera på 48 megapixlar och Snapdragon 660-chipp för motsvarande mellan 1 300 och 1 900 kronor (beroende på minneskapacitet). Det handlar onekligen om en oerhört prisvärd telefon.

Enligt East & West Distribution AB, som nu är officiella distributörer av Xiaomi i Sverige, kommer en global version av Redmi 7, och den ska börja säljas i Sverige i slutet av första kvartalet eller början av andra kvartalet.

Källa