Puls och steg till budgetpris

Xiaomi släpper stegräknaren Mi Band 1S

130 kronor för en stegräknare med pulsmätare är vad Xiaomi Mi Band 1S erbjuder. De släpper även ett gigantiskt reservbatteri.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi och låga priser går hand i hand oavsett om vi pratar om deras telefoner eller tillbehör. Efter att ha rönt stora framgångar med snorbilliga aktivitetsbandet Mi Band har det kinesiska företaget nu ruskat fram uppföljaren Mi Band 1S.

I Kina kommer bandet inom kort att börja säljas för motsvarande 130 svenska kronor (även om vissa sajter som skeppar utanför Kina har den till förbokning för nästan det dubbla). Likt tidigare modell håller armbandet koll på steg, kalorier och sömn, men den nya modellen har även begåvats med IP67-klassning för vatten och damm samt en optisk pulsmätare. Likt föregångaren är den kompatibel med både Android och Ios.


Samtidigt passade Xiaomi även på att släppa en ny version av deras populära reservbatteri Mi Power Bank. Där föregångaren maxade på 10 400 milliamperetimmar ska den nya versionen nästan dubbla det och landar på 20 000 milliamperetimmar (bestående av sex battericeller från LG/Panasonic). Den kinesiska prislappen för den enheten landar på motsvarande 210 kronor, men ungefär det dubbla på de ställen där du kan förhandsboka enheten för leverans utanför Kina.